Cultuur

Naast het enorme aanbod van sportieve activiteiten in zomer en winter, heeft u vanuit de Appartementen Drei Türme ook toegang tot een varieteit aan kunst en cultuur.

Bregenzer Festspiele

Bregenzer festspiele Bregenzer festspiele

Bregenzer festspiele Bregenzer festspiele

De wereldberoemde Bregenzer Festspiele bieden elk jaar gedurende een hele zomermaand een fantastisch aanbod aan opera, concerten en toneel. Centraal staat een grote operaproductie met een indrukwekkend en adembenemend podium op de Bodensee. Kijk voor meer informatie op de website: www.bregenzerfestspiele.com.

Kunst

In Schruns, het hart van Montafon, bevindt zich het Kunstforum Montafon. In het atelier aan de Litz kunt u deelnemen aan diverse cursussen. Voor meer informatie en het programma kijkt u op www.kfm.at.

Kerken

Met haar grote verscheidenheid aan kleine plaatsjes biedt Montafon ook een groot aantal kerken die het bezoeken waard zijn. Vanaf uw appartement heeft u uitzicht op de mooiste kerk van het dal: de Parochiekerk Heilige Bartholomeus op de Bartholomäberg. De kleine, maar zeer indrukwekkende kerk dateert uit 1729 en is nog in zeer goede staat. Niet alleen van binnen is de kerk bijzonder, ook het uitzicht vanaf het bordes is de moeite van het bezoeken meer dan waard.

Kirche Bartholomäberg Kirche Bartholomäberg

Voor een compleet overzicht van de kerken in Montafon kijkt u op deze website.

Musea

In de omgeving van van Tschagguns bevinden zich diverse musea, zoals het Heimatmuseum in Schruns, het Museum voor Toerisme in Gaschurn en het Bergbouwmuseum in Silbertal. Maar ook de 'Energie-raum' van de Vorarlberge Illwerke is het bezoeken waard. Hier ziet u hoe het dal Montafon sinds 1930 is uitgegroeid tot een van de grootste waterkracht-energiecentrales van Europa.  Voor meer informatie: www.illwerke.at.

Meer informatie over alle musea in de omgeving vindt u op Musea en tentoonstellingen Montafon. Vooral het Vorarlberger Landesmuseum en het Kunstmuseum Liechtenstein zijn de moeite waard.